Roll over BEAThoven

A Beethoven Budán Fesztivál improvizációs estjén ezúttal a magyar könnyűzenei élet két halhatatlan ikonja, Benkő László és Balázs Fecó mutatják meg, hogyan kapcsolódhat az ő zenei világuk Beethoven műveihez. A Roll over Beathoven koncerten a Kossuth-díjas előadók Beethoven dallamaira improvizáltak és saját dalokat is előadtak a Rajkó zenekarral.

A koncerten közreműködött Szakcsi Lakatos Béla.

Nagy sikert aratott a Roll over BEAThoven koncert, amelyen Benkő László és Balázs Fecó improvizáltak Beethoven műveire. Balázs Fecótól természetesen elhangzottak olyan nagy Korál slágerek is, mint a Homok a szélben, vagy az Évszakok, amelyet ezúttal a Rajkó zenekar kísért. S nem maradt el a vastagabb rock hangzás sem, amiről Benkő László és Jankai Béla gondoskodott, akik az Omega sikereket játszották instrumentális feldolgozásban, fergeteges hangulatot teremtve a Hagyományok Házában.

A tempós bevezető produkciók után Balázs Fecó megköszönte a polgármester és az önkormányzat segítségét, hogy színpadra állították ezt a különleges műsort. – Mi köszönjük, hogy elfogadtátok a felkérésünket – mondta Nagy Gábor Tamás polgármester, aki hozzátette: először csak lázas álmaiban merült fel, hogy Balázs Fecó és Benkő László egy színpadon Beethovent játsszanak.

Az estet a sztárvendég ,Szakcsi Lakatos Béla improvizációi színesítették. Eddig sosem hallott kettősben lépett színre a remek dzsessz virtuózzal Benkő László, Korg szintetizátorának dob hangzásával kísérve a zenésztárs V. szimfónia rögtönzését. Kisvártatva pedig dübörgött a rock, szóltak az Omega slágerek is.

Ne feledjük azt sem, remekül vizsgázott a Hagyományok Háza színpada, amelynek intelligens világítás parkja és remek erősítése méltán szolgálta a jó zenét.